Die, koste van die, vervaardiging van elektriese, voertuie bly hoog, so min vervaardigers Kan pryse bied naby aan die pryse van petrol of dieselekwivalente. Ten spyte hiervan het MG daarin geslaag, om n skoon elektriese sportnutsvoertuig, teen, n baie, aantreklike, prys, aan te bied, wat, uiteindelik sy hoofwapen is om, kopers te, lok om, die, waarheid te s, dit is die, mees Bekostigbare elektriese motor van 2022. Kopers kan kies uit twee binne afwerkingsvlakke en twee weergawes met n battery met n aansienlik verhoogde kragreserwe van tot 440 km en verbeterde werkverrigting vir nog groter gerief en rygenot. Die nuwe MG, ZS EV heroorweeg, wat n kompakte, stedelike crossover, kan wees. Dit beskik oor n nuwe voorontwerp, sonder n verkoelerrooster, nuwe Silverstone hoofligte, kombineer 21 LED eenhede wat die motor n heeltemal moderne voorkoms gee. En agter gee die opgegradeerde Phantom LED agterligte die motor n gewaagde en ekspressiewe voorkoms. Die, laaipoort, wat agter die, sierrooster gele is is opgedateer En herontwerp vir makliker toegang met n veerbelaaide deksel wat sywaarts oopmaak en n beter pasvorm bied. In die opgedateerde en gemoderniseerde binneruim vang die, paneelbord met koolstofveselafwerking en n raakskerm vir die, beheer van die MG, iSmart verbindingstelsel dadelik die oog. Ook opmerklik is n, volledig digitale futuristiese Virtuele groepering met n diagonaal van 7 duim wat verskeie inligting vertoon. Ander innovasies sluit in n draadlose, foonlaaier n agterste passasier se middelste armleuning veiligheidsglas en klimaatbeheer insluitend agterste vents en n PM2.5 deeltjiefilter. Die, belangrikste verbetering bo die, huidige MG, ZS EV is die, batterypak.

Die crossover, Sal met twee batteryopsies, beskikbaar wees. Die, Langafstand weergawe met n 70 kWh battery is beskikbaar, vanaf die oomblik dat dit die mark betree en bied n kragreserwe van 440 km vergeleke met 263 km, vir die huidige ZS EV met n 445 kWh battery. Later sal die ZS Ev ook, as standaard Standard, Reeks aangebied word met n battery van 503, kWh en n kragreserwe van 320 km. Die, voorwiele van die Long Range, weergawe word aangedryf, deur, n 156 pk elektriese motor. In die, Standard Range, weergawe lewer die elektriese motor n effens, hor maksimum, krag Van 77 pk. In albei weergawes bereik die maksimum wringkrag 280 Nm. Die MG, ZS EV bied dus aantreklike kenmerke soos versnelling van 0, tot 50 kilometer per uur in 36 sekondes en van 0, tot 100 kilometer per uur in 86 sekondes. Die. Langafstand weergawe is standaard: toegerus met n 11 kW 3 fase aanboordlaaier wat klinte in staat stel om laaityd by openbare laaipunte aansienlik te verminder. Die huidige ZS EV en die, nuwe Standard Range, weergawe, het n 66 kW aanboordlaaier. Intussen is alle, weergawes van die, nuwe ZS EV Geskik vir vinnige laai, tot 92 kW. In hierdie geval neem dit net 40 minute om die battery van 5, tot 80 te laai. ZS is nie n held in die, bestuurspretafdeling nie, maar, vir, sommige, sal, dit, nie, een, jota, saak, maak, nie., Soos, baie, elektriese voertuie is Die ZS EV, ongelooflik, maklik, om te, bestuur. Skakel, dit, aan kies die, bestuurmodus met n eenvoudige, draaiknop druk die versnellerpedaal en jy is weg.

Die, rymoduskieser is ook eenvoudig en help bestuurders om tussen doeltreffendheid en werkverrigting te kies. Om, die stad rond te ry is ongelooflik maklik En danksy onmiddellike toegang tot wringkrag, veroorsaak n ruk, weg van verkeersligte en kruisings glad nie stres nie. Boonop is daar n skakelskakelaar op die middelkonsole, wat, gebruik, word: om, die, mate van regeneratiewe rem, wat, toegepas, word, wanneer, die, bestuurder die gashendel, los aan te pas. Daar is Drie instellings wat wissel van geen wedergeboorte tot die sterkste wat, amper, genoeg, bied, om een, pedaal te beheer, maar, nie, heeltemal nie. Daarbenewens is die, gezoem van die, enjin goed in bedwang en die. Stuur is lig hoewel sonder sensitiwiteit. MG, ingenieurs het die ZS EV, vering gemakliker gemaak sodat dit passasiers teen vibrasies in die, kajuit teen, padhobbels, beskerm., Hierdie gerief word werklik, deur, liggaamsbeheer, verkry aangesien die ZS meer swaai en rol, as sommige van die alternatiewe. MG. Zs EV is ook standaard toegerus met n baie, gerieflike V2L stelsel. Dit laat die battery toe om energie, aan n eksterne elektriese stelsel te verskaf. Die V2L stelsel, sluit n laaikabel in met n tipe 2 prop aan die een. Kant, wat by die motoraansluiting pas en n verlengkoord met huishoudelike afsetpunte aan die ander kant. Die V2L stelsel, het n maksimum laaivermo van tot 2500 watt en is veral nuttig in situasies waar daar geen beskikbare afsetpunte is nie. Met, n eenvoudige, verbinding kan alle soorte, elektriese toestelle Deur n MG ZS EV battery aangedryf word: byvoorbeeld n lugpomp, n ketel, n elektriese, fiets n skootrekenaar n elektriese bromponie ensovoorts.

Jy, kan selfs n ander elektriese motor laai byvoorbeeld om die bestuurder van n ander elektriese motor met n dooie battery te help om by die. Huis of n laaistasie te kom. MG ZS EV sal in twee afwerkingsvlakke aangebied, word: Comfort en Luxury. Albei sal met n standaard of groot battery beskikbaar wees. Na gelang van die, behoeftes het, bestuurders n keuse van drie bestuursmodusse Eco Normaal of Sport. Daarbenewens is elke ZS EV Toegerus met n nuut ontwikkelde MG, iSmart verbindingstelsel. Die MG Pilot stelsel, sluit n aantal aktiewe veiligheidstelsels in insluitend aanpasbare spoedbeheer outomatiese noodrem frontale botsingswaarskuwing baanbystandstelsel met uitgangwaarskuwing blindekolmonitor padtekenherkenning en verkeersbystandstelsel kombineer die funksies van aanpasbare vaart en baanhou vir semi outonome bestuur in besige verkeerstoestande. Die MG. Zs EV is beskikbaar in vyf bakkleure, Dover, White, Pebble, Black Diamond Red Como Blue en Cosmic Silver. Pryse begin vanaf, 30 990 vir die Standard Range, weergawe. Die, ZS, EV met n langafstandbattery, kos, vanaf 34990. Alle nuwe MG modelle word voorsien van n standaardwaarborg van 7. Jaar of 150 000 kilometer wat geld vir die hele motor insluitend die elektriese transmissie en battery.

https://www.youtube.com/watch?v=i5S6Gyk_Q1w