Korte tijd heel populair in ons land dat, kwam, namelijk, omdat, hij, spott goedkoop was je, had hem namelijk vanaf zon 26.000 en daar kon, je ook nog 4000 subsidie krijgen en daar is een, mooi, voor, 22.000 een, volledig, elektrische, SUV, nou, inmiddels zijn. We een aantal jaar verder en MG heeft inmiddels meer een, modellen uitgebracht in ons land van suvs, tot stationwagons Waarom Compact de hatchback die hadden ze nog niet tot nu toe Maak kennis met zijn mg4 Electric En zoals. Je ziet is het. Nog contact en net als die ZSV van een, aantal jaren geleden is deze extra aantrekkelijk vanwege de prijs Muziek Laten. We meteen met de deur in huis vallen net geen 31.000 dat is wat. Je moet, betalen voor deze MG voor Electric en dat is een. Behoorlijk Scherpe prijs zeker, als, je weet wat de concurrentie vraagt voor een, soortgelijkmodel Ja, wat zijn dan de concurrenten van deze, auto nou dat kun, je eigenlijk wel een, beetje zien, wat deze, auto die lijkt een, beetje, op, een, koekwa, boor, Hij, lijkt, ook, een, beetje, op, Een: Volkswagen id3 mijn andere concurrenten, zijn, bijvoorbeeld, ook, eh de Kia, Niro EV en de Renault Megane, Electric maar ja, dan moet, je natuurlijk ook weten hoe ver deze, auto komt, ten opzichte van die andere autos anders heb, je niet echt een heel, eerlijk, beeld, eh, deze, Auto kun, je krijgen met twee accupakketten met 51 kilowattuur en met 64 kilowattuur met een, kleine, auto pakket kom, je 350 km ver en als ze hem dan eventjes naast de concurrentie zetten dan zie, je dat deze, auto Ja, minder verkomt dan bijna, alle, andere modellen behalve Die Renault maar, deze, auto kun, je dus ook met een, grote accupakket krijgen en dan kom, je 450 km ver moet, je natuurlijk ook wat meer betalen en dan is deze, auto er vanaf zon 34.

000 en een beetje en dat is dus nog, steeds, een, scherpe, prijs Voordat geld krijg, je de comfort uitvoering die komt niet alleen wat, verder op een, accularing dan hij kan ook sneller snel laden en wat er basis, uitvoeringen die kan tot 170 kilowatt aan bij snel laten station en er komt voor, je uitvoering die kan 135 KW maximaal Aan En bovendien kan die Comfort, uitvoering ook, drie fase laden en die basis, uitvoering niet en drie fasalade dat wil, je eigenlijk wel hebben wat er kun, je wat sneller lade thuis of op, je werk maar, ok, Nu, heb, je een, korte tijd een, hele, hoop cijfertjes En nummers gehoord een, hele hoop informatie Laten, we eventjes nu gaan kijken naar het design van de auto de auto mag dan relatief goedkoop zijn eh zo ziet die er, niet uit vind, je persoonlijk Dus, als ik al zei, leidtie een, beetje, op, een, coupe Fra, Born En dat betekent dus dat, je een, vrij sportief oog in de auto krijgt neem bijvoorbeeld deze koplampen deze hele puntige koplampen die zijn, echt, mes scherp eh wat bijzonder is dat. Zijn de knipperlichten die zitten hier beneden Die zit een, beetje verwerkt eh in de Ja, neppe lucht inlaten die aan de zijkant van de voorbumper zitten maar ook opvalt Dat is deze, enorme Ja, splitter, als het ware die hier vooraan krijgt en er zit er zelfs wat Carbonstuk hier aan de zijkant dat is overigens niet standaard verder, krijg, je ook eh een, aantal lamellen hier eh die automatisch opengaan, als de auto koeling nodig heeft en dat staat er geen koeling nodig heeft dan gaan ze natuurlijk dicht Dat is goed voor de aerodynamica en Een ja, ander element, wat ook, opvalt Dat is de motorkap hier zit in het midden namelijk een, soort, omgekeerde powerdoom en dat alles slocht ervoor, dat, je toch echt, wel ja, een, hele, sportieve, auto staat, qua er zijn aan de achterkant ook de auto minstens zo sportief.

Als aan de voorzijde h, Dat komt, eigenlijk vooral door, deze achter spoil lus dat, zijn er namelijk twee hij is hier in het midden namelijk het doorbroken waardoor, je eigenlijk twee achterspoilers krijgt eh dat is trouwens niet standaard, deze, achterspoilers, daar, moet, je voorbij betalen dan moet. Je tenminste Comfort, uitvoering kiezen ehm, Je kunt, je hand, ziet trouwens, gewoon, doorheen, steken door, deze achterspoiler, dat, hebben, ze, expres, gedaan, zodat er, lucht onderdoor, kan Waardoor regendruppels worden weggeblazen en dan heb, je geen ruitenwisser nodig Hier, je moet wel zeggen in een, praktijk werkt, dat Niet altijd briljant Ik ben altijd, nog wel fan van een, ruitjewisser ehm of het werkt op deze, auto kan ik er, nu niet zeggen wat het is strak, blauw Vandaag was verder, opvalt eh dat is deze Ja, lichtbalk die, meteen, dienst, doet, als 3e achterspoiler en loopt Helemaal naar buiten Het is echt: een Ja, weer, een, soort, dried lamp, wat, je wel, vaker ziet, ehm ja, hij is echt, behoorlijk Force, Hij, loopt, bijna, geen heel door, Hij, wordt, alleen, onderbroken, uit door, het MG label; Ik moet, wel, zeggen, dat, deze, lichtbalk, mij, een, Beetje, toe denken aan de verlichting die ik graag op, het Toyota Yaris aan de achterkant waardoor eigenlijk deze hele achterzijde van deze, auto mijn beetje doet denk aan, dat van een, Toyota Yaris ehm laten. We ook eventjes meteen naar de bagageruim te kijken, Je kunt deze auto met een, elektrische achterklep, krijgen, deze, uitvoering heeft, dat duidelijk niet de bagage ruimte achterin is ok, maar het is niet.

De riantste die je kunt krijgen in zijn Segment, Je kunt, je achterin zon 350 liter kwijt aan spulletjes en je kunt ja, als je de achterbank naar beneden klapt Heb, je ruimte voor zon 1000 liter dat is allemaal. Ok, er is hier meer dan voldoende ruimte voor een, aantal koffers en voor, je dagelijks boodschap is het helemaal meer dan voldoende maar er zijn autos die meerruimte, bieden, denk, aan, een, Volkswagen, id3 of een Kia, nieuwe EV, je krijgt ook nog een, mooi, handzaam, koffertje, voor, Je laadkabels van MG, Zoals, je ziet, is die. Heel Compact dus, je moet, je kabels heel, strak oprollen, rozen hier in kwijt en dat, ga, je natuurlijk nooit doen, Je gooit, je kabels gewoon waarschijnlijk achterin voorin kun, je ze niet kwijt Want deze, auto heeft namelijk geen frunk dat is misschien een, beetje, jammer ehm in Hoogteverstelbare laat vloer dat, heeft, hij, wel, hier achterin ehm die is een. Paar centimeter verstelbaar dus, je krijgt niet heel, veel extra ruimte en voor de rest, zijn er, natuurlijk, nog, een, paar haken en ogen waar, je boodschappen aan kunt vastmaken de bagageruimte train is dus in principe, voldoende dat zelfs de Groot eigenlijk over de ruimte hier achterin, als Passagier ik ben 180m en ik heb, nog ja, meer dan genoeg, ruimte, tussen, mijn knien, en een voorstoel en mijn schoenen eh, mijn, voeten, kunnen, ook, mooi, onder de Voice. Toe Dat is wel. Prettig eh een klein, detail, wat, ik al een, beetje raar vind is dit.

Flapje wat hier eh achter de voorstoelen zit ik weet niet precies waarom dat. We je zit, je kunt het optillen zit met een, soort, elastiek, vast ehm ja, het ziet, er, wel, netjes, uit, Het ziet, er, niet vreemd uit maar het is wel vreemd dat, het, er, zit, ehm klein, detail, maar, toch, voor de rest, krijg ik, nog, wat, bagageruimd, Hier eh Of tenminste wat, opbergruimte achter de stoel en wat ik wel echt heel, slim vind en wat ik vind wat, eigenlijk Iedere, auto tegenwoordig zou moeten hebben dat, zijn van die, kleine Ja, pockets, hier, waar, je een, mobiel kunt, laten, iedereen, heeft, natuurlijk, een, mobiel, eh, Sommige mensen zelfs twee Nou dan kun, je er twee kwijt hier en eigenlijk iedere automerk zou dat, moeten, doen dus dat is goed dat MG, dat, doet, wat, ik dan wel weer minder vind, als we er toch mobieltjes hebben is het feit dat, er, maar n USB Aansluiting zit hier achter terwijl er toch ruimte is voor twee of Zelfs drie personen hier achterin eh En bovendien is het nog een, oude, wet USB ports, niet eens, zon, usb c Point wat, alle, mobieltjes, hebben, tegenwoordig, zelfs, iphones, krijgen, dat, ehm, dat, vind, ik, dan wel, Weer een beetje, jammer, eh, voor de rest, je krijgt ook geen armsteun in het midden eh en ook geen drie, hoofdsteunen, zou, hier, toch, wel, drie, persoonlijk, kunnen zitten Want als ik in het midden, ga zitten dan zit, ik, hier, zelfs, nog, wel, ok, ja, eigenlijk eh, Want ja, ik, kan mijn, voeten, dus kwijt onder de voorstoelen en ik kan hem ook hier in het midden nog, best wel, ok, kwijt, Nou, zou ik niet met drie volwassenen heel lang, gaan zitten, hier, maar, het, kan wel en drie kinderen Dat kan sowieso, dus ja, Misschien een derde hoofdsteun was handen geweest wat, ik ook slim vind is eh hoe ze de iso fix aansluiting hebben weggewerkt eh die zitten namelijk achter dit flapje wat met klittenband vast zit ehm wat kun, je zo loshalen en dan kun, je je kinderstoeltje bevestigen maar, als Je geen kinderstoeltjes hier hebt en dan kun je die sluitingen mooi op wegwerken door, het weer, vast te, maken Slim gedaan MG Ja, dan gaan.

We rijden met de MG voor. Electric Dit is trouwens de sleutel ehm die heb, je verder niet nodig Die kun, je gewoon ergens hier in het midden neerleggen Het enige, wat, je moet doen om weg te rijden is je voet op de rem, te zetten eh en dan kun je met deze schakelaar Kunnen hem eh in Drive zetten en druk hem naar rechts en dan kunnen we er vandoor gaan voordat. We de aandrijflijn gaan bespreken Laat het eerst eventjes nog over het interieur hebben Ehm Zoals, je ziet krijg, je voor, je neus twee schermen en zie, je recht voor. Je neus en eentje hier in het midden dit scherm, is 10 inch. Dit schermfornuis is 7 inch En deze is best wel groot tegenwoordelijk krijg, je of geen scherm zoals bij een, Tesla voor in huis of je krijgt een klein smal scherm waar, je de snelheid wilt kunt aflezen in je actie Radius, Maar in dit, geval kun, je nog Veel meer zaken zien eh onder andere navigatiescherm, je ziet en welke radiostation aanstaat en rijmwoorden hier zit eh, hoe laat het is en nog een, hele, hoop andere functies ook of je cruise control, gebruikt het scherm hier in het midden dit 10 inch in voortayment scherm ehm Dat ziet er mooi uit, Je ziet er erg, vrij uit, helderderen, strakker gravitz Maar het is wel een, beetje aan de trager kant het infotainmentscherm af en toe worden er wel een, schaapjes gemaakt over het infotain het, systeem van Volkswagen, Wat een, beetje aan, het trage.

Kant is hij wordt overigens, wel, steeds, sneller, wordt, maar ja, dit infotainingsysteem is ook een, beetje traag, als, ik, eerlijk ben het, zit goed in elkaar begrijpen niet verkeerd eh, maar, als ik naar rechts, swipe dan zie, je eigenlijk al dat, dat, al Ja, een beetje met Vertraging gaat en dat is niet. Prettig tijdens, het, rijden voor de rest is het. Echt wel erg overzichtelijk Zoals, je ziet, je krijgt een, aantal icoontje waar bepaalde minuutjes, achter, zitten, eh, maar, als, je dan af en toe iets opent eh dan duur, dus, gewoon ja, een, beetje lang, eh, Ik, heb, nu, het, gebruikers, eh menu, geopend, Hij, zegt, nu laden Ja, dat zegt, hij, nog, steeds, dat, zegt, hij, nog, steeds ja en ja, dit duurt, al veel, te lang, natuurlijk sterker, nog, een, keer, al geneesmuzin, om hier, op te wachten, dus dat, duurt, eigenlijk, gewoon net iets te lang en druk, op een, ander, minuutje, eh, AC, Klimaatcontrole dat gaat allemaal wel iets, sneller, maar, nog steeds, niet zo snel zoals, je eigenlijk zou willen ehm hij, reageert, soms, ook, een, beetje, traag, Je moet echt een, paar, keer, je moet stevig doe, opdrukken, Daar ben ik, inmiddels weer, achter, gekomen, ehm ja, dus, Dat, vereist, Wel een, beetje een, eh een ferme hand, dit informersysteem en een klein, beetje geduld, Gelukkig, kun, je ook nog bij een, aantal, knoppen op, het stuurwiel een, aantal, zaken, bedienen hier in het infotaire metsysteem, ik, heb, hier, twee, knoppen zitten en ik kan zelf, bepalen, wat, deze, Knoppen bedienen Ik heb ze nu, zo, ingesteld, eh, dat, ze, onder andere de temperatuur, kunnen aanpassen Dus, als ik nu eventjes naar boven gaan.

We dit knopje Dan gaat de temperatuur omhoog maar, kan deze knop nog een, tweede functie geven dan druk ik eventjes op, het sterretje hier en dan verandert deze knop in een volume, knop, als, ik, er, nu, omhoog, doe dan gaat de radio, aan dus dat is wel. Handig dan hoef, je dat niet allemaal eh te doen hier met je vingers op dit scherm eh zeker met de temperatuurwisseling Is dat. Erg handig Want daar heb, je natuurlijk geen fysieke knoppen voor en op deze manier ja Lost MG, dat, op dat, gaat, ook, voor, het eh, linker, knopje, wat, je hier zit daar kunnen ook een, aantal, dingen mee, bedienen, verder, op, het stuurwiel, Heb, je nog een, knopje Voor de koerscontrol die kun, je hier indrukken eh en ook nog voor eh de telefoon bediening wat ik trouwens wel een, leuk designelement vindt in deze, auto dat zijn defentilatieroosters dat is eigenlijk n breed ventilatierooster wat over de hele breedte van het dashboard loopt hier onder scherm. En je boven het dashboardkastje en het is afgewerkt met, een soort, pianolak Dat, ziet, er, erg mooi uit kwam materialen zit het ook wel goed hier in het interieur, je krijgt een, zachte, toplaag, Op, het dashboard, wel, wat, hard plastic in de der panelen dat valt best Wel op Meestal krijg, je alleen achterin, hard plastic in de deur, panelen maar in deze, auto ook, vooraan, dus, voor de rest, je krijgt een, prettig, stuurwiel, eh ligt in de hand, ook weer, wat, mooie, piano, lak, afwerkingen, hier, eh, piano, lak ben ik over het algemeen Niet een heel, groot fan van omdat, het Ja, heel, erg, weer kaatst En het is heel.

Erg krasgevoelig meestal na een, paar maanden, zit, je hele ja, interieur onder de krassen, maar gelukkig eh is het hier maar beperkt, dat een, paar, plekken de piano, lak, dus ja, hier, eh, hier, op, het ja, zwevende middenconsole en een, beetje op, het, stuurwiel, Dat, ziet, ze, Allemaal Ja, best wel degelijk en vrij uit het enige wat, ik eigenlijk niet zo mooi vind in het interieur eh dat, zijn, deze knoppen, hier van het, infotaime systeem die zien en voelen er echt wel goedkoop uit En het geldt ook, eigenlijk, een, beetje, eh, voor de Stengels die je krijgt achter het stuurwiel En ja, dat dat, valt, op zich ook, wel op dat, zijn, allemaal zaken die je natuurlijk heel, veel gebruikt deze knopje hier En ook die stemmels en uitgerekend die, zaken die voelen heel, goedkoop, aan, Maar, zoals, ik, al zei, verder Ziet het er, goed, uit Ook voor aflegruimte is het dik voor mekaar, Je kunt hier, je mobiel draadloos opladen, je hebt twee bekerhouders hier beneden en eh een, vakje hier, waar, je behoorlijk wat spulletjes kwijt kunst en je krijgt ook nog een, armsteun, waaronder, ook, nog, een, Hele hoop op bergruimte zit en laten we het dan over de aandrijflijn gaan hebben er zijn op dit moment. Twee elektromotoren die je kunt kiezen voor de MG, voor Electric in de basisuitvoering, ligt er 170 pk sterke elektromotor, en in deze Comfort, uitvoering en ook in de Luxury, uitvoering krijg, je een elektromotor van 2004 pk eh dat is ja, netjes, voor, een, elektrische, auto deze, auto Doet 0 naar 100 in iets onder de 8, seconden eh dat is prima.

Dat is absoluut niet baanbrekend Er, zijn natuurlijk eh genoeg elektrische autos die veel sneller zijn en maar onder de 8. Seconden is nog steeds natuurlijk, absoluut nitraag eh en het voelt toen, ook, behoorlijk rap zeker die eerste paar meter is die. Eerste Ja, 0 tot 50kmu gaat gewoon, erg vlot in deze MG, voor elektric, het, koppel, ligt, trouwens, op 250 new eh ook niet verkeerd Er zijn, verschillende, rijmodi, eh, daarvoor moeten. We eventjes naar het voertuig menuutje gaan en daar zie, je dat, je kunt kiezen uit sneeuw Eco, normal eh sport en aangepast naar bij aangepast, kun, je zelf helemaal instellen, hoe, je wil dat deze, auto reageert op, het gaspedaal, eh, op hoe de stuur inrichting er. Ingesteld is eh: ook Ja, het vermogen, wat, je hebt eh wil, je ja, wat minder vermogen omdat, je misschien in de stad rijdt en niet meteen vooruit wil schieten, als, je je kleine train op het gaspedaaldrugs dan kun, je hem bijvoorbeeld in zwak zetten of dan kun. Je hem in Eco mode zetten de paardenkrachten, dan beschik, je dus over iets minder vermogen Nou, als, je hem op sport, zet dan beschik, je over het volle vermogen de maten van energie, terug winnen kun, je ook instellen dus, het ja, regeneratief remmen, Hoe, sterk de auto Afremt op de elektromotor en daarbij win, je natuurlijk elektriciteit terug want dat, is weer goed, voor, je actie Radius, je kunt kiezen uit drie standen zwak gemiddeld en sterk staat nu op sterk en ja.

Heel sterk is dat. Eigenlijk niet Je moet echt wel mijn rampen nou indrukken word ik echt snel, tot stilstand komen en voor mij Parts zou, dat, nog, wel, een, tandje, sterker, mogen Uiteraard is dat. Natuurlijk wel een, beetje een, kwestie van gewenning, een, zeker, als, je een, uit een, auto met een, benzinemotor komt en zou het eventjes wennen zijn dat, afremmen op de elektromotor ehm wat dat betreft is dat. Bij deze, auto wel makkelijk wennen, omdat hij niet heel, sterk afreemd, op de Electra motor wat verder opvalt is dat het best wel stil is aan boord mg4, Electric de geluidsisolatie is best wel goed in de orde, Je hoort wel wat afgeluid van de wielen komt er Wel naar deze behoorlijk brede banden heeft maar, daardoor, hij, rijdt deze, auto best wel sportief kun, je het best wel leuk sturen Met deze, auto Hij heeft natuurlijk, ook een, motor achterin liggen in iedere, uitvoering Dus, als, je een, beetje plezier wil beleven Dan zit, je wel Goed in deze, Engie voor Electric me zeker, Als er wat gladder is zoals vandaag eh kun, je best wel wat lol beleven met deze, auto Nou. Dat is eigenlijk alles in de notendop wat, je moet weten over deze MG voor, Electric wil nou meer over deze, auto weten check dan eventjes autorij.

https://www.youtube.com/watch?v=mbF93Basqkc